Деталі
В області триває епідсезон гострих кишкових інфекцій. Із його початку в регіоні вже зареєстровано 310 випадків захворювань.
Про це повідомляє головний державний санітарний лікар області, генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Папач на брифінгу в ОВА.
За його словами, найвищі показники захворюваності реєструють у Черкасах, а також у Ватутінській, Уманській, Катеринопільській та Жашківській тергромадах.
«Загалом усі випадки гострих кишкових інфекцій мали побутовий характер. Зокрема, пов’язані з порушенням правил особистої гігієни, недотриманням умов і термінів зберігання, приготування та споживання харчових продуктів у домашніх умовах», – розповідає пан Володимир.
І уточнює, із початку року в області зареєстровано 996 випадків захворювань на ГКІ. Також в області продовжують фіксуватися випадки ботулізму. Кожен шостий в Україні – зареєстровано на Черкащині.
«Із початку року зафіксовано 7 таких випадків. Захворіли вісім осіб. Випадки ботулізму зареєстровані у Черкасах, Черкаському, Уманському та Золотоніському районах. За результатами епідрозслідування встановлено, що у 6-ти осіб захворювання пов’язані із вживанням в’яленої та копченої риби домашнього приготування, ще у двох – із вживанням м’ясних консервів – тушонки зі свинини та м’ясного паштету із субпродуктів, виготовлених в домашніх умовах», – веде далі пан Володимир.
Також, додає він, залишаються суттєвими ризики ускладнень ситуації з холерою. Тому Черкаський обласний центр кортролю та профілактики хвороб здійснює посилений епідеміологічний нагляд за цією хворобою.
«Із метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області, наш Центр здійснює посилений лабораторний моніторинг об’єктів питної води централізованих та нецентралізованих джерел водопостачання, води поверхневих водойм, ґрунту та піску в місцях рекреацій тощо», – підсумовує головний державний санітарний лікар області.
Discussion about this post