Деталі
Наразі смілянські лісівники активно заготовляють на зиму гіллячковий корм для диких тварин.
Як повідомляють в Цетральному лісовому офісі, Смілянське лісове господарство цьогоріч планує заготовити понад 5000 штук віників.
«Необхідну кількість корму визначають по чисельності диких тварин на території мисливських угідь. А для заготівлі пучків гіллячкового корму вибирають листяні та чагарникові породи. Найбільше смакують козулям і оленям віники з липи», – розповідають у лісгоспі.
І додають, гілля обробляють соляним розчином і залишають сохнути у добре провітрюваному приміщенні або ж на свіжому повітрі під накриттям. Важливо, щоб віники знаходились у підвішеному стані. Протягом сушіння гіллячкові віники можуть обробляти соляним розчином кілька разів.
«Солоне листя смакує тваринам, воно є корисним джерелом антиоксидантів і збагачене вітамінами, які так необхідні тваринам взимку. Також завдяки солі гіллячковий корм добре зберігається», – пояснюють лісівники.
За словами єгеря Смілянського лісництва Андрія Величка, завдяки підгодівлі тварини забезпечуються поживними речовинами,а це допомагає їм пережити холодну пору року.
Як зазначаютьу Смілянському лісгоспі, крім гіллячкового корму, лісівники заготовляють також сінота зернові. Робота триває протягом всього літа, аби взимку кормів для тварин було вдосталь.
Discussion about this post